• SWIFTSPORT1
  • SWIFTSPORT2
  • SWIFTSPORT3
  • SWIFTSPORT4

Swift Sport – a Suzuki fenegyereke

A most bemutatott, nálunk csak háromajtós kivitelben elérhető sport változat alapvetően a 2010-től gyártott új Swift modellen alapul, a hossza az optikai tuningnak köszönhetően négy centit nőtt. Sportosabb lökhárítókat és egy küszöbtoldatot is kapott, a szembeötlően nagy hűtőrács és a 17 colos kerekek pedig még vagányabbá teszik az autó megjelenését.

A felszín alatt pontosan azt találjuk, amire a külsejéből következtethetünk: kiemelkedő teljesítményt. Az 1,6-os, 136 lóerős motornak a 160 Nm-es nyomatékával egy mindössze 1045 kilós kocsit kell mozgatnia, így nem csoda, hogy csak úgy repül a gép. A Suzuki évek óta következetes törekvéseinek megfelelően az erősebb motor kevesebbet fogyaszt, és károsanyag-kibocsátásban is jó 10%-kal kedvezőbb értékeket mutat, mint az eredeti erőforrás. A hatékonyságot az egyedi tervezésű hatsebességes kézi váltó is növeli.

A megnövelt oldaltartású, exkluzív kárpitozású első sportüléseknek, a multifunkciós sportkormánynak és az öt mérőórát tartalmazó, piros gombokkal felszerelt műszerfalnak köszönhetően a sportos hangulat az autó belső terében is visszaköszön.

Mindehhez kiemelkedően hatékony biztonsági rendszer is társul. A sport változat alapjául szolgáló Swift az Euro NCAP teszten kiérdemelte a maximális öt csillagot. A Swift Sportban az eredeti szériához hasonlóan minden megvan, amit ma biztonság terén elvárhatunk egy autótól: nagy szakítószilárdságú acél karosszéria, energiaelnyelő anyagok, hét légzsák, ABS és ESP.

Ami pedig a vezetési élményt illeti, a nagy teljesítményű csúcsmodell biztos, hogy sokak szívét megdobogtatja majd.

További információk: www.suzuki.hu