Alkatrész ajánlatkérés Elérhetőségeink Tesztvezetés Szervíz bejelentkezés Üzenjen nekünk
 • Új X-osztály V6. Az újdonság ereje.
  2018. OKTÓBER 25.

  Új X-osztály V6. Az újdonság ereje.

  Fedezze fel az X-osztály új csúcsmodelljét!

  Az új, erőteljes V6 motorral szerelt X-osztály akkor is utat tör magának, amikor már mindenki más elakadt. Legyen szó járhatatlan utakról, ádáz terepviszonyokról vagy a városi dzsungel sűrűjéről, ez a pick-up bárhonnan képes visszatalálni a megszokott kerékvágásba. A 4MATIC állandó összkerékhajtás és a 7G-TRONIC PLUS automata váltó pedig gondoskodik róla, hogy az off-road utazás olyan élmény legyen, mintha csak sétálni indult volna a parkba.

  6 tény a V6-ról.

  Maximális vonóerővel győzi meg.

  A 190 kW (258 LE) teljesítményű OM642-es V hathengeres dízelmotor lenyűgöző vonóerejével kelt jó benyomást, elkápráztat dinamikus menetteljesítményeivel és a sportos vezetési élménnyel. Ezen túlmenően a rendkívül nyugodt futás és a hatékony üzemanyag-hasznosítás tartoznak erősségei közé. Ennek műszaki előfeltételeit többek között a Common-Rail közvetlen befecskendezés, piezo befecskendező-fúvókákkal, és a turbófeltöltő teremtik meg.

  Kipufogógáz-visszavezetés, 2-utas oxidációs katalizátor, SCR-katalizátor és dízel-részecskeszűrő csökkentik a károsanyagok mennyiségét a kipufogógázban.

  [X 350 d 4MATIC, 7G-TRONIC PLUS-szal. Üzemanyag-fogyasztás városban/országúton/kombinált: 10,3-10,0/8,3-8,1/9,0-8,8 l/100 km; Kombinált CO2-kibocsátás: 236 g/km. A valós fogyasztási értékek többek között a saját tömegtől és a kiválasztott felszereltségektől is függenek.*]
  A kalandvágy hajtja.

  Az állandó összkerékhajtás nyitott központi differenciálművel, szabályozott hosszanti differenciálzárral, terepáttétellel és extraként rendelhető hátsótengely-differenciálzárral kitűnő offroad-teljesítményt tesz lehetővé.

  Közúton még jobb menetdinamikával, magabiztossággal és menetstabilitással győzi meg – mindenekelőtt nedves vagy behavazott útfelületen. A hajtóerőt ehhez állandóan 40 : 60 arányban osztja el az első- és hátsó tengely között.

  A vezető 3 különböző összkerékhajtás-üzemmód között választhat: Offroad „4H“ terepen, homokban vagy murván, „4L“ terepen, görgetegen vagy sárban valamint „4MAT“ nagyobb menetdinamika érdekében közúton.

  Megszakítás nélkül erős.

  A 7G-TRONIC PLUS 7 fokozatú automata váltó a menetdinamikát és a vezetési élményt kitűnő utazási kényelemmel és nagy hatékonysággal kapcsolja össze. A gyors sebességváltás éppúgy erősségei közé tartozik, mint a szinte észrevehetetlen kapcsolások.

  A 7 sebességnek köszönhetően a motorfordulatszám minden közlekedési helyzetben a lehető legalacsonyabb marad. A sebességváltó széles váltóterpesztése és a finoman kiosztott sebességfokozatok csökkentik a fordulatszám-ugrásokat sebességváltáskor.

  A manuális DYNAMIC SELECT üzemmódban az automata váltó a kormány-kapcsolófülekkel kezelhető. A kapcsolási idők ekkor lényegesen rövidebbek, mint a Comfort és Eco programoknál.

  Sokszínű karakter.

  A DYNAMIC SELECT öt különböző menetprogramot kínál a vezetőnek. A hajtáslánc és a menetdinamikai szabályzórendszerek karakterét ezáltal egy gombnyomásra kívánság szerint állíthatja be: kényelmes, a terepen való használatra optimalizált, sportos vagy rendkívül hatékony beállításra. Ezt egészíti ki egy manuális üzemmód, amelyben a vezető a kormány-kapcsolófülek segítségével maga válthat sebességet.

  A DYNAMIC SELECT kapcsoló a középkonzol központi kezelőfelületén található. A kiválasztott program állapotként látható és programváltásnál rövid ideig előugró ablakként megjelenik a kombinált műszer multifunkciós kijelzőjén.

  Egyenes vonalat követ.

  Az Aktív sávtartó asszisztens fokozott biztonságot nyújt vezetés közben - különösen hosszú utakon - és segíthet elkerülni a mikroalvás okozta baleseteket.

  Megfelelő körülmények között a rendszer képes érzékelni a véletlenszerű sávelhagyást, és vizuálisan figyelmezteti a járművezetőt a műszerfali kijelzőn, valamint haptikusan is, pulzáló kormánykerék-rezgések segítségével.

  Amennyiben a vezető nem reagál, az Aktív sávtartó asszisztens a fékrendszer működtetése révén segíthet visszaterelni a járművet a sávba. A rendszer kb. 60 km/ óra sebességtől lép működésbe.

  Egyéni, a legapróbb részletekig.

  A kibővített Mercedes-Benz Eredeti Tartozék-választék és új keréktárcsa-designok kínálnak további lehetőségeket az X-osztály egyéni kialakítására.

  A három új könnyűfém keréktárcsával összesen hét különböző keréktárcsa-design közül választhat a Mercedes-Benz pickuphoz. Az átfogó, kimondottan az X-osztályhoz kifejlesztett tartozékkínálat is kiegészül.

  Új felszereltség többek között a gépkocsi színére fényezett sports bar*, a fekete rollcover valamint az időjárás-álló softcover.  *Előreláthatólag 2018 negyedik negyedévétől elérhető.

  Mercedes-Benz X 350 d 4MATIC állandó összkerékhajtással kombinált üzemanyag-fogyasztás: 9,0-8,8 l/100 km, kombinált CO2-kibocsátás: 236-230 g/km (mért NEDC értékek). A kép illusztráció. A tájékoztatás nem teljes körű.

  Hozzászólás (0)

  Vélemény: