Szerviz bejelentkezés Tesztvezetés Alkatrész ajánlatkérés Elérhetőségeink Üzenjen nekünk
 • Mercedes-Benz kishaszongépjárművek most akár 4 millió forint állami támogatással
  2024. FEBRUÁR 01.

  Mercedes-Benz kishaszongépjárművek most akár 4 millió forint állami támogatással


  Új autó vásárlásán gondolkozik? Bővítené vállalkozását? Most váltson elektromos kishaszongépjárműre, akár 4 000 000 Ft állami támogatással!


  A kormány nemrég közzétett új pályázati kiírása gazdasági társaságok számára nyújt állami támogatást tisztán elektromos autó beszerzéséhez. Mercedes-Benz elektromos kishaszongépjárműveink nagy választékban készletről vagy rendelésből, akár 4 millió Ft állami támogatással lehetnek az Öné. A JP Autónál garantáltan talál igényeinek és vállalkozásának megfelelő kishaszongépjárművet.


  Mercedes-Benz eSprinter

  Alakítsa az új eSprintert pontosan az Ön vállalkozásához és céljaihoz. Az ehhez rendelkezésre álló lehetőségek szélesebb körűek, mint bármely korábbi elektromos Mercedes-Benz transzporter esetében. A kétféle járműhosszúság, háromféle akkumulátor-méret és nagy és hasznos teherbírás teszi az új eSprintert vonzó választássá számos alkalmazáshoz.  Mercedes-Benz eVito

  Az új Mercedes-Benz eVito jellegzetes kialakítása már első pillantásra lenyűgöző, emellett elképesztően funkcionális. A tágas belső tér tartós anyagokkal van kibélelve, a műszerek áttekinthetően vannak elhelyezve, és minden kezelőelem könnyen elérhető. Az eVito zárt áruszállító meggyőző hatótávolságot és rugalmas töltési lehetőségeket kínál, amelyek lehetővé teszik, hogy gyorsan újra kiterjessze a hatósugarát.

  Mercedes-Benz eCitan

  Kompakt, robusztus, elektromos: az új eCitan zárt áruszállító városi és azon túli használatra készült – legyen szó akár egy kanyargós városközpontról vagy külvárosról. Az eCitan zárt áruszállító külseje legalább annyira funkcionális, mint amennyire esztétikus. A két féle felszereltséggel megtalálhatja az Ön szállítási feladatának megfelelő kialakítást – és egyénre szabhatja, hogy járműve megjelenésében is pontosan illeszkedjen vállalatához.
  ELEKTROMOS GÉPJÁRMŰVEK BESZERZÉSÉNEK TÁMOGATÁSA A HAZAI KKV-KNÉL

  Az új pályázati kiírásban a hazai KKV-k kaphatnak vissza nem térítendő támogatást elektromos gépjármű beszerzésre.


  A kormány nemrég közzétette az"Elektromos jármű beszerzés támogatása" című pályázat felhívását, így véglegessé váltak a pályázat feltételei. A kiírás alapján gyakorlatilag a hazai KKV-k teljes köre pályázatképes és - cégmérettől függően 1,8-64 millió Forint támogatást kaphat elektromos személygépjármű és/vagy haszongépjármű vásárlásához. A pályázatok benyújtása 2024. február 5-én indul.


  RÉSZLETES FELTÉTELEK

  Támogatás intenzitás: az elszámolható költségekre megállapított maximális támogatás 100%-a
  Támogatási összeg: 2,8-64M Forint
  Keretösszeg: Bp régióban 10,8 milliárd forint, egyéb területeken 19,2 milliárd forint
  Támogatott projektek száma: maximum 9 375 db
  Benyújtható: 2024 február 1-től 2025. március 31.


  Támogatható tevékenységek

  • személygépjármű(vek) vásárlása
  • haszongépjármű(vek) vásárlása


  Kik nyújthatják be a kérelmet?

  • Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel, magyar adószámmal rendelkező gazdasági társaság vagy egyéni vállalkozó, amelynek alapítása 2021.12.31. vagy ennél korábbi dátumú, és gazdasági társaság esetén a támogatást igénylőnek a támogatási kérelem benyújtását megelőző jóváhagyott, legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámoló szerinti nettó árbevétele meghaladja a projekt elszámolható költségét.
   Kivétel: (Gépjárműkölcsönzés (TEÁOR 771), Gépjármű-kereskedelem (TEÁOR 451))


  Támogatási összeg:

  Beszerezhető gépjárművek száma:

  Fontos információk:

  • A felhívás keretében kizárólag a támogatás alapjául szolgáló gépjárműre megkötött adásvételi szerződés, illetve lízingszerződés benyújtásával lehet támogatást igényelni. Az adásvételi szerződés vagy a lízingszerződés megkötésének dátuma nem lehet későbbi, mint a támogatási kérelem benyújtásának dátuma.
  • A végső kedvezményezett a támogatásban részesülő gépjárművet a projekt megvalósítás befejezésétől számított 3 évig, de legkésőbb 2027. december 31-ig fenn kell tartania.
  • A támogatott elektromos gépjármű a fenntartási időszak alatt a forgalomból ideiglenesen sem vonható ki.
  • Jelen felhívás estében támogatási előleg nem igényelhető.
  • A projekt keretében nincs lehetőség szállítói finanszírozás alkalmazására.
  • A projekt keretében kizárólag olyan tisztán elektromos gépjármű számolható el, melynek a végső kedvezményezett nevére szóló forgalmi engedély kiállításának és a gépjármű forgalomba helyezésének a dátuma nem korábbi, mint a felhívás társadalmi egyeztetésére bocsátás dátumát követő nap (2023. december. 9.).
  • Jelen felhívás esetén a projektet a projekt megkezdésétől számított 20 hónap alatt, de legkésőbb 2026. április 30-ig fizikailag be kell fejezni.
  • A végső kedvezményezettnek a támogatás keretében beszerzett gépjárművet a projekt megvalósítás befejezésétől számított 3 évig, de legfeljebb 2027. december 31-ig fenn kell tartania, azaz nem értékesítheti és harmadik fél számára nem adhatja bérbe, használatba.
  • A támogatási kérelmek értékelése a benyújtás sorrendjében folyamatos elbírálás szerint történik.

  Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az elektromos autó támogatás pályázat fenti feltételei, ill. egyéb kritériumok még változhatnak. Weboldalunkat frissen tartjuk, de mindig ellenőrizze a palyazat.gov.hu hivatalos oldalát a legpontosabb információkért.  További részletekért keresse fel márkakereskedéseinket, ahol szakértő kollégáink mindenben segítenek.